PROGRAMMA

MAANDAG 26 APRIL

KONINGSNACHT

20.00 uur

We maken er deze Koningsnacht een feestje van thuis met de Koningsbingo! De bingo wordt gepresenteerd door de vrolijkste presentator van Nederland: Wally. Let op, er zijn maar 90 plekken beschikbaar dus zorg dat je er snel bij bent. Deelname is gratis. Binnenkort kan je je aanmelden voor de bingo. 

20.00 uur

Start van de 22 uurs Koningsdag ROYAL Livestream, georganiseerd door Landvast in samenwerking met Aurora music. Join de stream op Twitch via twitch.tv/landvast. De livestream eindigt 27 april om 18.00 uur. Heel de dag genieten van fijne muziek!

DINSDAG 27 APRIL

KONINGSDAG

06.19 uur

Vanaf zonsopgang kan er gevlagd worden voor de Koning én voor elkaar. Hijs de vlag en wimpel aan uw eigen huis, tuin of balkon en vier mee!

Gehele dag

Doe mee met de Kroontjesjacht! Weet je het nog? Dat we vorig jaar met z’n allen op berenjacht gingen? Dit jaar gaan we op Kroontjesjacht. De locaties vind je hier: www.koningsdagalblasserdam/kroontjesjacht. Hier kun je ook gelijk een jachtkaart vinden. Lever op Koningsdag je ingevulde kaart in bij Landvast en ontvang een kleine beloning!

Gehele dag

Heb jij je kleurplaat al ingeleverd? Download ‘m anders nog snel en lever deze vóór 27 april in bij de ingang van De Rederij (het gemeentehuis). Tijdens de online kindershow van Wally is de prijsuitreiking!

Gehele dag

Voor de kinderen die al zelf op stap kunnen in het dorp is er een gave speurtocht uitgezet. Download hier het opdrachtenformulier Speurtocht Koningsdag en ga snel op stap om alle vragen te beantwoorden. Ben je klaar? Lever jouw kaart met antwoorden in bij De Rederij en maak kans op mooie prijzen!

09.00 uur

De online start van Koningsdag Alblasserdam door burgemeester Jaap Paans, voorzitter van Oranjecomité Alblasserdam Wiebe van Bockel en presentator Wally.

10.00 uur

Nationale Aubade vanuit de eigen deuropeningen en balkons. Samen zingen we het Wilhelmus. Zelf het Wilhelmus spelen? Gebruik de partituren van het Koninklijk Concertgebouworkest (zie: oranjebond.nl).

10.15-12.00 uur

Oranje Solo Aubade’. We verzorgen enkele verrassingsoptredens voor de oudere bewoners van ons dorp!

14.00-15.30 uur

Live vanuit Landvast Wally’s Kids Koningsbingo! De hele show is digitaal te volgen en uiteraard kun je meedoen met de bingo! Binnenkort kan je je aanmelden hiervoor. Er zijn maar liefst 90 digitale plekken beschikbaar. VOL=VOL Daarnaast zijn er 30 kaarten beschikbaar voor kinderen die het leuk vinden om live aanwezig te zijn. Zie je dit wel zitten? Houd onze social media kanalen in de gaten want daar gaan we de kaarten verloten. Let op, er mogen geen ouders bij blijven. Dit is dus alleen geschikt voor kinderen die geen begeleiding meer nodig hebben.

16.15-16.30 uur

Online optreden van Johnny Valentino en aansluitend Oranjebitter Proostmoment met voorzitter van Oranjecomité Alblasserdam Wiebe van Bockel en burgemeester Jaap Paans.

20.30 uur

Alblasserdam vlagt voor de Koning. Iedereen zwaait voor eigen deur, in eigen tuin of op balkon met vlag aan de vlaggenstok. 

21.00 uur

Zonsondergang: Einde Koningsdag Alblasserdam. Alle vlaggen mogen weer naar binnen!

DINSDAG 4 MEI

HERDENKING OORLOGSSLACHTOFFERS

06.06 uur

De Nederlandse vlag hangt vanaf zonsopgang halfstok.

19.00-19.40 uur

Volg de jaarlijkse Vesperdienst ter ere van dodenherdenking dit jaar online.

19.45–20.30 uur

Volg de besloten plechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat inclusief de toespraak van burgmeester Paans live via de livestream (de link is vanaf eind april te vinden op www.alblasserdam.nl).

21.00 uur

De Nederlandse vlag bij het monument aan de Polderstraat hangt halfstok en wordt verlicht. Dit bijzondere beeld is t/m 11 mei opnieuw 24 uur per dag te zien via de livestream.

24.00 uur

Alblasserdamse veteranen hijsen de Nederlandse vlag bij het monument aan de Polderstraat in top voor de viering van Bevrijdingsdag 2021.

DINSDAG 11 MEI

HERDENKING BOMBARDEMENTEN OP ALBLASSERDAM

05.54 uur

Hang vanaf zonsopgang de Nederlandse- en/of Alblasserdamse vlag halfstok. Ook de vlag bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat hangt halfstok.

Gehele dag

In de periodes van de bombardementen luiden de klokken van de kerken in Alblasserdam: van 10.10 tot 10.20 uur, van 12.40 tot 12.50 uur en van 14.00 tot 14.15 uur.

21.22 uur

De vlag bij het monument aan de Polderstraat wordt gestreken en het licht wordt gedoofd. Steek thuis een kaars aan ter nagedachtenis aan de op 11 mei 1940 omgekomen Alblasserdammers.